OFERTA


Niezdrowo zdrowe
Weronika Szumlak

Sylwia Lenartowicz



www.dietanazdrowiepoznan.blogspot.com
dietanazdrowiepoznan@gmail.com
www.facebook.com/dietanazdrowie

                                                 tel. 793 977 059 i 609 612 849            


O F E R T A DLA FIRM



1.     WARSZTATY ŻYWIENIOWE

Warsztaty żywieniowe organizujemy na wyjazdach integracyjnych, ale również w siedzibie firmy. Zagadnienia podejmowane na spotkaniach dotyczą szeroko pojętej profilaktyki nadwagi i otyłości wśród dorosłych i dzieci. Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy dwa cykle warsztatów, w zależności od Państwa potrzeb.

„ Zdrowy styl życia drogą do sukcesu”

Realizowane tematy:
1.     Jak zachować prawidłową wagę przy siedzącej pracy?
2.     Kawa z ciastkiem? Jakie przekąski wybierać w pracy.
3.     Bądź efektywniejszy w pracy! Spadek energii, zmęczenie, apatia a prawidłowa dieta.
4.     Antyoksydanty – Twoja naturalna ochrona przed stresem.
5.     Dietoterapia – wzmocnij odporność i zdrowie.
6.     Jak gotować szybko, zdrowo i smacznie – co jeść w domu, a co w pracy. 
7.     Dieta szyta na Twoją miarę – nauka bilansowania posiłków.
8.     Narzędzia pomocne przy prowadzeniu zdrowego trybu życia– aplikacje, strony internetowe, wirtualne kalkulatory.
9.     Dietocoaching - jak wytrwać przy swoich postanowieniach, wzajemna motywacja.
10.  Jak czytać etykiety produktów – rozszyfrowywanie i analiza składu produktów.

             „ Bądź zdrów!”
              Realizowane tematy:
1.     I Część wykładowa: jak zachować prawidłową masę ciała przez całe życie - zasady prawidłowego żywienia dorosłych, omówienie poszczególnych grup produktów i ich ilości w diecie.
II część warsztatowa: Określanie indywidualnego zapotrzebowania na energię, przełożenie gramatury na miary domowe.
2.     Zespół metaboliczny (cukrzyca, nadciśnienie, hiperlipidemia) – profilaktyka, leczenie,
II cześć: Nauka komponowania jadłospisu w/w jednostkach chorobowych, dobieranie odpowiednich produktów.
3.     Alergie i nietolerancje pokarmowe – omówienie najczęściej występujących alergii i nietolerancji (skupienie się na potrzebach uczestników).
II część: Diety eliminacyjne  - dobieranie produktów, zamienniki, układanie przepisów z dozwolonych produktów.
4.     Czy mnie też to dotyczy? Leczenie dietą w dolegliwościach ze strony układu pokarmowego – refluks żołądkowo – przełykowy, wrzody żołądka i dwunastnicy, helicobacter pylorii.
II część: Układanie jadłospisów na podstawie produktów zalecanych i przeciwskazanych.
5.     Interakcje żywności z lekami – jakich produktów i leków nie stosować razem, produkty wspomagające działanie leku.
II część: analiza wybranych jadłospisów i ich modyfikowanie w zależności od stosowanych leków.
6.     Warzywa i owoce źródłem antyoksydantów w diecie – witaminy antyoksydacyjne i ich wpływ na nasze zdrowie.
II część: Bilansowanie jadłospisu pod względem maksymalizacji witamin antyoksydacyjnych.
7.     Cukier - przyjaciel czy wróg?
8.     Ziołolecznictwo – właściwości zdrowotne ziół, zamienniki popularnych produktów na bazie soli, wykorzystanie ziół w kuchni.
II część: Dopasowywanie ziół do potraw.
9.     Jakie suplementy można stosować, a jakich się wystrzegać? – przegląd suplementów dostępnych na rynku, omówienie ich działanie oraz wpływu na nasze zdrowie.
10.  Czytanie etykiet produktów – analizowanie składu produktów, zapoznanie się z dodatkami do żywności.
II część: Analiza składu wybranych produktów.

Czas trwania pojedynczego warsztatu: ok 2 godziny.
            Cena za warsztat: 40 zł/osobę
            Minimalna liczna osób uczestniczących w spotkaniu - 10 osób.
            Możliwość skorzystania z analizy składu ciała oraz porady dietetycznej.



2.     WARSZTATY KULINARNE
Realizowane tematy:

KULINARNY FIT WEEKEND
ZDROWE ŚNIADANIA I SŁODKIE PRZEKĄSKI DLA KAŻDEGO
NAUKA GOTOWANIA OD PODSTAW
DIETETYCZNE GRILLOWANIE
PASTA PARTY
HEALTHY RUNNERS

Jesteśmy otwarte na realizację tematyki warsztatów zaproponowanych przez Państwa.
Każdy z 4 warsztatów kulinarnych dotyczy jednego tematu.
Czas trwania warsztatu to 5 godzin.
Warsztat składa się z trzech części:
1. Wykładu prowadzonego przez dietetyków, edukatorów żywieniowych
( 1godz.)
2. Wspólna nauka gotowania potraw(3-4 godz.)
3. Podsumowanie oraz wspólna konsumpcja przygotowanych potraw
(1-2 godz.)
Na warsztatach przede wszystkim miło spędzamy czas - gotujemy, jemy, rozmawiamy o zdrowej kuchni dla dzieci i dorosłych, dzielimy się swoją wiedzą oraz odpowiadamy na Państwa pytania. Podczas każdego spotkania przygotowujemy smaczne, dietetyczne i zdrowe posiłki.
Używamy produktów wysokiej jakości, ogólnodostępnych, w większości od małych, regionalnych producentów.
Cena za warsztat zawiera:
- zdrową niespodziankę,
- produkty wysokiej jakości,
- samodzielne stanowisko pracy,
- wykład ze specjalistami z zakresu żywienia,
- praktyczne zajęcia gotowania w kameralnym gronie - od 8 - 13 osób - spotkanie z wyjątkowym gościem,
- materiały zawierające podstawy zdrowego żywienia oraz przepisy do wypróbowania w domu,
- certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych opatrzony logiem Niezdrowo Zdrowe,
- ucztę, czyli wspólne biesiadowanie przy zdrowo zastawionym stole.

Potrawy, które przygotujemy na warsztatach, będą również miłą niespodzianką dla Waszych domowników.
Warsztaty kulinarne organizowane przez Niezdrowo Zdrowe Dietetyczki to dobra zabawa w luźnej atmosferze. Nastrojowa muzyka oraz unoszące się w powietrzu smaki i zapachy, pozostają w pamięci na dłużej. Dzielimy się energię i i staramy zainspirować do zdrowego gotowania ze smakiem.
Koszt: cena zależna od tematyki i ilości osób biorących udział w warsztacie



3.     PAKIET FITNESS

Pakiet fitness zawiera zarówno przeprowadzenie zajęć aerobiku w formie ćwiczeń wzmacniających, wytrzymałościowych oraz prozdrowotnych, jak również pogadankę o żywieniu i nawodnieniu przed, w trakcie oraz po treningu.
Ø  Zajęcia aerobiku – 1 godzina:   fatburnig, hi low, streching, pilates balance, aqua aerobik, step, fitball, zumba, salsa.
Ø  Możliwość skorzystania z pulsometru podczas zajęć.
Ø  Zestaw ćwiczeń dobranych indywidualnie do potrzeb i możliwości zdrowotnych osoby.
Ø  Analizę składu ciała wraz z omówieniem wyników.
Ø  30 – 45 minutowy wykład dotyczący żywienia oraz nawodnienia przed, w trakcie oraz po wysiłku.
Ø  Zalecenia żywieniowe przy uprawianiu aktywności fizycznej.
Cena za pakiet: 60 zł/osobę
Cena za 1 godzinę ćwiczeń: 20 zł/osobę



4.     PAKIETY DIETETYCZNE DLA PRACOWNIKÓW

Pakiety dietetyczne zostały tak skomponowane aby maksymalnie zwiększyć szanse naszych pacjentów na osiągnięcie upragnionych celów.

Pakiet obejmuje:
- 2 indywidualne konsultacje dietetyczne (możliwość przeprowadzenia konsultacji online, podczas eventów lub wyjazdów integracyjnych),
- ułożenie indywidualnego jadłospisu na 10 dni wraz z przepisami,
- indywidualne zalecenia dietetyczne dostosowane do pacjenta,
- dobranie aktywności fizycznej do potrzeb i możliwości klienta,
- stały kontakt mailowy i telefoniczny z dietetykiem przez cały okres trwania pakietu,
- 10% zniżka na pozostałe wizyty kontrolne.

Odpowiednio odżywiony organizm sprawniej funkcjonuje, dzięki czemu dieta nie tylko wpłynie na polepszenie Twojego stanu zdrowia oraz kondycji fizycznej, ale również na poprawę koncentracji, nastroju i wzrost energii na co dzień w pracy.

Koszt:350zł/osobę



5.      SZKOLENIE: Zasady Dobrej Praktyki Laboratoryjnej

Program szkolenia obejmuje następującą tematykę:
- Co to jest jakość? Podstawowe definicje związane z systemem jakości
- Wymagania prawne dotyczące GLP (Good Laboratory Practice)
- Dokumentacja laboratoryjna - procedury instrukcje oraz zapisy
- Pomieszczenia w laboratorium chemicznym i mikrobiologicznym. podobieństwa i różnice
- Obowiązki personelu laboratoryjnego
- System szkoleń personelu. Sprawdzanie skuteczności przeprowadzonego szkolenia
- Zakupy w laboratorium. Kwalifikacja i ocena dostawców. Audity u dostawców
- Postępowanie z próbkami do badań
- Zasady próbkowania, zasady pipetowania
- Wynik poza specyfikacją
- Identyfikowalność wykonywanych badań, użytych odczynników oraz sprzętu
- Plan higieny w laboratorium. Nadzór nad środkami myjącymi i dezynfekującymi
- Zlecenie wykonywania badań jednostkom zewnętrznym. Zasady podwykonawstwa
- Metody badania oraz zasady ich walidacji,
- Kryteria walidacji metod badawczych, parametry walidacyjne
- Korzyści z wprowadzania zasad GLP

Czas trwania szkolenia: 6 godzin
Koszt: 600zł/osobę
  


6.     UCZESTNICTWO W AKCJACH, PROMOCJACH, EVENTACH, FESTYNACH, KONFERENCJACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ FIRMĘ.


Realizujemy szereg działam w zależności od wymagań Klientów.
Państwa wizja jest dla nas wyzwaniem, któremu chcemy sprostać.



7.     ARTYKUŁY, PORADY DIETETYKA, PRZEPISY



REALIZUJEMY WARSZTATY ŻYWIENIOWE DLA DZIECI I DOROSŁYCH
PROPONOWANE PAKIETY:

1. Cykl warsztatów żywieniowych dla rodziców  
Realizowane tematy:
 Zasady prawidłowego żywienia dzieci i dorosłych.
 Cukier i sól w diecie dziecka – zalecenia oraz analiza składu najpopularniejszych produktów dla dzieci. Przepisy na zdrowe zamienniki.
 Alergie i nietolerancje pokarmowe. Główne zalecenia diet eliminacyjnych. Produkty oraz suplementy wskazane w diecie.
 Woda i inne płyny – nawodnienie organizmu dziecka. Mechanizmy w odczuwania pragnienia u dzieci.
 Mocne kości – jak przemycić wapń i witaminę D w codziennej diecie, przykładowe przepisy.
 Analiza domowych jadłospisów oraz wspólne ich modyfikowanie.
 Nauka budowania zbilansowanych posiłków.
 Produkty spożywcze przeznaczone dla dzieci dostępne na rynku – czytanie etykiet, zapoznawanie się ze składem.
 Co zrobić gdy za dużo je?
 Niejadek czy neofobia?  

Uczestnik otrzymuje: Materiały szkoleniowe 
Przykładowy jadłospis dekadowy
Analizę składu ciała wraz z omówieniem wyników (przy wykupieniu abonamentu)  

Cykl warsztatów obejmuje: 10 spotkań / 1 raz w miesiącu/90 minut pojedynczy warsztat 
Koszt: 30 zł/osobę/ 1 warsztat 
Abonament: 250 zł/osobę/cykl 10 warsztatów 

2. Warsztaty kulinarne dla dorosłych  

TEMATY WARSZTATÓW KULINARNYCH  
KULINARNY FIT WEEKEND ZDROWE ŚNIADANIA I SŁODKIE PRZEKĄSKI DLA MAŁYCH DZIECI NAUKA GOTOWANIA OD PODSTAW                                                  DIETETYCZNE GRILLOWANIE  

Każdy z 4 warsztatów kulinarnych dotyczy jednego tematu.  
Czas trwania warsztatu to 5 godzin. 
Warsztat składa się z trzech części:
1. Wykładu prowadzonego przez dietetyków, edukatorów żywieniowych ( 1godz.) 
2. Wspólna nauka gotowania potraw (3-4 godz.) 
3. Podsumowanie oraz wspólna konsumpcja przygotowanych potraw (1-2 godz.) 

Na warsztatach przede wszystkim miło spędzamy czas - gotujemy, jemy, rozmawiamy o zdrowej kuchni dla dzieci i dorosłych, dzielimy się swoją wiedzą oraz odpowiadamy na Państwa pytania. Podczas każdego spotkania przygotowujemy smaczne, dietetyczne i zdrowe posiłki. Używamy produktów wysokiej jakości, ogólnodostępnych, w większości od małych, regionalnych producentów.  

Cena za warsztat zawiera: 
- zdrową niespodziankę, 
- produkty wysokiej jakości, 
- samodzielne stanowisko pracy, 
- wykład ze specjalistami z zakresu żywienia, 
- praktyczne zajęcia gotowania w kameralnym gronie - od 8 - 13 osób 
- spotkanie z wyjątkowym gościem, - materiały zawierające podstawy zdrowego żywienia oraz przepisy do wypróbowania w domu, 
- certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych opatrzony logiem Niezdrowo Zdrowe,
 - ucztę, czyli wspólne biesiadowanie przy zdrowo zastawionym stole. 
GRATIS! Analiza składu ciała wraz z omówieniem wyników oraz porada dietetyczna dla każdego uczestnika. 
Potrawy, które przygotujemy na warsztatach, będą również miłą niespodzianką dla Waszych domowników. Warsztaty kulinarne organizowane przez Niezdrowo Zdrowe Dietetyczki to dobra zabawa w luźnej atmosferze. Nastrojowa muzyka oraz unoszące się w powietrzu smaki i zapachy, pozostają w pamięci na dłużej. Dzielimy się energią i staramy zainspirować do zdrowego gotowania ze smakiem. 
Koszt: 250 zł   

3.  Warsztaty żywieniowe dla dzieci 

Naszym celem jest wdrążanie prawidłowych nawyków żywieniowych oraz zachęcanie do aktywności fizycznej dzieci i młodzieży. Poprzez kreatywne zajęcia rozbudzamy w dzieciach ciekawość do poznawania żywności, jej smaku, zapachu oraz koloru. Poprzez zabawę przekazujemy wiedzę na temat zależności pomiędzy żywnością, a zdrowiem. Edukacja żywieniowa jest kluczem do zapewnienia najmłodszym prawidłowego rozwoju teraz i w przyszłości. 

Przykładowe tematy realizowane na warsztatach: 
 Piramida zdrowego żywienia. 
 Zdrowa kanapka. 
 Ile cukru w ….?  
 Kuchnia molekularna: mikrokapsułkowanie, użycie ciekłego azotu. 
 Napoje w naszej diecie. 
 Mocne kości i zęby. 
 Witaminy dla chłopaka i dziewczyny.  
 Podróż dookoła świata. 
 Jak zachować się przy stole.  

Cena zależy od tematu warsztatu. 


OBECNIE REALIZUJEMY OGÓLNOPOLSKIE PROJEKTY:








WSPÓŁPRACUJEMY Z:








                                       













































Masz pytania? Chcesz nawiązać z nami współpracę? Napisz :)

dietanazdrowiepoznan@gmail.com 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz