Niezdrowo zdrowe
Weronika Szumlak
Sylwia Lenartowicz
www.dietanazdrowiepoznan.blogspot.com
dietanazdrowiepoznan@gmail.com
tel. 793 977 059 i 609 612 849
O
F E R T A DLA FIRM
1. WARSZTATY
ŻYWIENIOWE
Warsztaty
żywieniowe organizujemy na wyjazdach integracyjnych, ale również w siedzibie
firmy. Zagadnienia podejmowane na spotkaniach dotyczą szeroko pojętej
profilaktyki nadwagi i otyłości wśród dorosłych i dzieci. Specjalnie dla
Państwa przygotowaliśmy dwa cykle warsztatów, w zależności od Państwa potrzeb.
„
Zdrowy styl życia drogą do sukcesu”
Realizowane
tematy:
1. Jak
zachować prawidłową wagę przy siedzącej pracy?
2. Kawa
z ciastkiem? Jakie przekąski wybierać w pracy.
3. Bądź
efektywniejszy w pracy! Spadek energii, zmęczenie, apatia a prawidłowa dieta.
4. Antyoksydanty
– Twoja naturalna ochrona przed stresem.
5. Dietoterapia
– wzmocnij odporność i zdrowie.
6. Jak
gotować szybko, zdrowo i smacznie – co jeść w domu, a co w pracy.
7. Dieta
szyta na Twoją miarę – nauka bilansowania posiłków.
8. Narzędzia
pomocne przy prowadzeniu zdrowego trybu życia– aplikacje, strony internetowe,
wirtualne kalkulatory.
9. Dietocoaching
- jak wytrwać przy swoich postanowieniach, wzajemna motywacja.
10. Jak
czytać etykiety produktów – rozszyfrowywanie i analiza składu produktów.
„ Bądź zdrów!”
Realizowane tematy:
1. I
Część wykładowa: jak zachować prawidłową masę ciała przez całe życie - zasady
prawidłowego żywienia dorosłych, omówienie poszczególnych grup produktów i ich
ilości w diecie.
II część warsztatowa: Określanie
indywidualnego zapotrzebowania na energię, przełożenie gramatury na miary
domowe.
2. Zespół
metaboliczny (cukrzyca, nadciśnienie, hiperlipidemia) – profilaktyka, leczenie,
II cześć: Nauka komponowania jadłospisu
w/w jednostkach chorobowych, dobieranie odpowiednich produktów.
3. Alergie
i nietolerancje pokarmowe – omówienie najczęściej występujących alergii i nietolerancji
(skupienie się na potrzebach uczestników).
II część: Diety eliminacyjne - dobieranie produktów, zamienniki, układanie
przepisów z dozwolonych produktów.
4. Czy
mnie też to dotyczy? Leczenie dietą w dolegliwościach ze strony układu
pokarmowego – refluks żołądkowo – przełykowy, wrzody żołądka i dwunastnicy,
helicobacter pylorii.
II część: Układanie jadłospisów na
podstawie produktów zalecanych i przeciwskazanych.
5. Interakcje
żywności z lekami – jakich produktów i leków nie stosować razem, produkty
wspomagające działanie leku.
II część: analiza wybranych jadłospisów i
ich modyfikowanie w zależności od stosowanych leków.
6. Warzywa
i owoce źródłem antyoksydantów w diecie – witaminy antyoksydacyjne i ich wpływ
na nasze zdrowie.
II część: Bilansowanie jadłospisu pod
względem maksymalizacji witamin antyoksydacyjnych.
7. Cukier
- przyjaciel czy wróg?
8. Ziołolecznictwo
– właściwości zdrowotne ziół, zamienniki popularnych produktów na bazie soli,
wykorzystanie ziół w kuchni.
II część: Dopasowywanie ziół do potraw.
9. Jakie
suplementy można stosować, a jakich się wystrzegać? – przegląd suplementów
dostępnych na rynku, omówienie ich działanie oraz wpływu na nasze zdrowie.
10. Czytanie
etykiet produktów – analizowanie składu produktów, zapoznanie się z dodatkami
do żywności.
II część: Analiza składu wybranych produktów.
Czas
trwania pojedynczego warsztatu: ok 2 godziny.
Cena za warsztat: 40 zł/osobę
Minimalna liczna osób uczestniczących w spotkaniu - 10
osób.
Możliwość skorzystania z analizy składu ciała oraz
porady dietetycznej.
2. WARSZTATY
KULINARNE
Realizowane tematy:
KULINARNY FIT WEEKEND
ZDROWE ŚNIADANIA I SŁODKIE PRZEKĄSKI DLA KAŻDEGO
NAUKA GOTOWANIA OD PODSTAW
DIETETYCZNE GRILLOWANIE
PASTA PARTY
HEALTHY
RUNNERS
Jesteśmy
otwarte na realizację tematyki warsztatów zaproponowanych przez Państwa.
Każdy z 4 warsztatów kulinarnych dotyczy jednego tematu.
Każdy z 4 warsztatów kulinarnych dotyczy jednego tematu.
Czas trwania warsztatu to 5 godzin.
Warsztat składa się z trzech części:
1. Wykładu prowadzonego przez dietetyków, edukatorów żywieniowych
1. Wykładu prowadzonego przez dietetyków, edukatorów żywieniowych
( 1godz.)
2. Wspólna nauka gotowania potraw(3-4 godz.)
3. Podsumowanie oraz wspólna konsumpcja przygotowanych potraw
2. Wspólna nauka gotowania potraw(3-4 godz.)
3. Podsumowanie oraz wspólna konsumpcja przygotowanych potraw
(1-2 godz.)
Na warsztatach przede wszystkim miło
spędzamy czas - gotujemy, jemy, rozmawiamy o zdrowej kuchni dla dzieci i
dorosłych, dzielimy się swoją wiedzą oraz odpowiadamy na Państwa pytania.
Podczas każdego spotkania przygotowujemy smaczne, dietetyczne i zdrowe posiłki.
Używamy produktów wysokiej jakości, ogólnodostępnych, w większości od małych, regionalnych producentów.
Cena za warsztat zawiera:
- zdrową niespodziankę,
- produkty wysokiej jakości,
- samodzielne stanowisko pracy,
- wykład ze specjalistami z zakresu żywienia,
- praktyczne zajęcia gotowania w kameralnym gronie - od 8 - 13 osób - spotkanie z wyjątkowym gościem,
- materiały zawierające podstawy zdrowego żywienia oraz przepisy do wypróbowania w domu,
- certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych opatrzony logiem Niezdrowo Zdrowe,
- ucztę, czyli wspólne biesiadowanie przy zdrowo zastawionym stole.
Używamy produktów wysokiej jakości, ogólnodostępnych, w większości od małych, regionalnych producentów.
Cena za warsztat zawiera:
- zdrową niespodziankę,
- produkty wysokiej jakości,
- samodzielne stanowisko pracy,
- wykład ze specjalistami z zakresu żywienia,
- praktyczne zajęcia gotowania w kameralnym gronie - od 8 - 13 osób - spotkanie z wyjątkowym gościem,
- materiały zawierające podstawy zdrowego żywienia oraz przepisy do wypróbowania w domu,
- certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych opatrzony logiem Niezdrowo Zdrowe,
- ucztę, czyli wspólne biesiadowanie przy zdrowo zastawionym stole.
Potrawy,
które przygotujemy na warsztatach, będą również miłą niespodzianką dla Waszych
domowników.
Warsztaty kulinarne organizowane przez Niezdrowo Zdrowe Dietetyczki
to dobra zabawa w luźnej atmosferze. Nastrojowa muzyka oraz unoszące
się w powietrzu smaki i zapachy, pozostają w pamięci na
dłużej. Dzielimy się energię i i staramy zainspirować do zdrowego
gotowania ze smakiem.
Koszt: cena
zależna od tematyki i ilości osób biorących udział w warsztacie
3. PAKIET
FITNESS
Pakiet fitness zawiera
zarówno przeprowadzenie zajęć aerobiku w formie ćwiczeń wzmacniających,
wytrzymałościowych oraz prozdrowotnych, jak również pogadankę o żywieniu i
nawodnieniu przed, w trakcie oraz po treningu.
Ø Zajęcia
aerobiku – 1 godzina: fatburnig, hi
low, streching, pilates balance, aqua aerobik, step, fitball, zumba, salsa.
Ø Możliwość
skorzystania z pulsometru podczas zajęć.
Ø Zestaw
ćwiczeń dobranych indywidualnie do potrzeb i możliwości zdrowotnych osoby.
Ø Analizę
składu ciała wraz z omówieniem wyników.
Ø 30
– 45 minutowy wykład dotyczący żywienia oraz nawodnienia przed, w trakcie oraz
po wysiłku.
Ø Zalecenia
żywieniowe przy uprawianiu aktywności fizycznej.
Cena za pakiet: 60 zł/osobę
Cena za 1 godzinę ćwiczeń: 20 zł/osobę
4. PAKIETY DIETETYCZNE DLA PRACOWNIKÓW
Pakiety dietetyczne zostały tak skomponowane
aby maksymalnie zwiększyć szanse naszych pacjentów na osiągnięcie upragnionych
celów.
Pakiet obejmuje:
- 2 indywidualne konsultacje dietetyczne
(możliwość przeprowadzenia konsultacji online, podczas eventów lub wyjazdów
integracyjnych),
- ułożenie indywidualnego jadłospisu na 10
dni wraz z przepisami,
- indywidualne zalecenia dietetyczne
dostosowane do pacjenta,
- dobranie aktywności fizycznej do potrzeb i
możliwości klienta,
- stały kontakt mailowy i telefoniczny z
dietetykiem przez cały okres trwania pakietu,
- 10% zniżka na pozostałe wizyty kontrolne.
Odpowiednio odżywiony organizm sprawniej
funkcjonuje, dzięki czemu dieta nie tylko wpłynie na polepszenie Twojego stanu
zdrowia oraz kondycji fizycznej, ale również na poprawę koncentracji, nastroju
i wzrost energii na co dzień w pracy.
Koszt:350zł/osobę
5. SZKOLENIE: Zasady Dobrej Praktyki Laboratoryjnej
Program szkolenia obejmuje następującą
tematykę:
- Co to jest jakość? Podstawowe definicje
związane z systemem jakości
- Wymagania prawne dotyczące GLP (Good
Laboratory Practice)
- Dokumentacja laboratoryjna - procedury
instrukcje oraz zapisy
- Pomieszczenia w laboratorium chemicznym i
mikrobiologicznym. podobieństwa i różnice
- Obowiązki personelu laboratoryjnego
- System szkoleń personelu. Sprawdzanie
skuteczności przeprowadzonego szkolenia
- Zakupy w laboratorium. Kwalifikacja i
ocena dostawców. Audity u dostawców
- Postępowanie z próbkami do badań
- Zasady próbkowania, zasady pipetowania
- Wynik poza specyfikacją
- Identyfikowalność wykonywanych badań,
użytych odczynników oraz sprzętu
- Plan higieny w laboratorium. Nadzór nad
środkami myjącymi i dezynfekującymi
- Zlecenie wykonywania badań jednostkom
zewnętrznym. Zasady podwykonawstwa
- Metody badania oraz zasady ich walidacji,
- Kryteria walidacji metod badawczych,
parametry walidacyjne
- Korzyści z wprowadzania zasad GLP
Czas trwania szkolenia: 6 godzin
Koszt: 600zł/osobę
6. UCZESTNICTWO
W AKCJACH, PROMOCJACH, EVENTACH, FESTYNACH, KONFERENCJACH ORGANIZOWANYCH PRZEZ
FIRMĘ.
Realizujemy
szereg działam w zależności od wymagań Klientów.
Państwa
wizja jest dla nas wyzwaniem, któremu chcemy sprostać.
7. ARTYKUŁY,
PORADY DIETETYKA, PRZEPISY
REALIZUJEMY WARSZTATY ŻYWIENIOWE DLA DZIECI I DOROSŁYCH
PROPONOWANE PAKIETY:
1. Cykl warsztatów żywieniowych dla rodziców
Realizowane tematy:
Zasady prawidłowego żywienia dzieci i dorosłych.
Cukier i sól w diecie dziecka – zalecenia oraz analiza składu najpopularniejszych produktów dla dzieci. Przepisy na zdrowe zamienniki.
Alergie i nietolerancje pokarmowe. Główne zalecenia diet eliminacyjnych. Produkty oraz suplementy wskazane w diecie.
Woda i inne płyny – nawodnienie organizmu dziecka. Mechanizmy w odczuwania pragnienia u dzieci.
Mocne kości – jak przemycić wapń i witaminę D w codziennej diecie, przykładowe przepisy.
Analiza domowych jadłospisów oraz wspólne ich modyfikowanie.
Nauka budowania zbilansowanych posiłków.
Produkty spożywcze przeznaczone dla dzieci dostępne na rynku – czytanie etykiet, zapoznawanie się ze składem.
Co zrobić gdy za dużo je?
Niejadek czy neofobia?
2. Warsztaty kulinarne dla dorosłych Realizowane tematy:
Zasady prawidłowego żywienia dzieci i dorosłych.
Cukier i sól w diecie dziecka – zalecenia oraz analiza składu najpopularniejszych produktów dla dzieci. Przepisy na zdrowe zamienniki.
Alergie i nietolerancje pokarmowe. Główne zalecenia diet eliminacyjnych. Produkty oraz suplementy wskazane w diecie.
Woda i inne płyny – nawodnienie organizmu dziecka. Mechanizmy w odczuwania pragnienia u dzieci.
Mocne kości – jak przemycić wapń i witaminę D w codziennej diecie, przykładowe przepisy.
Analiza domowych jadłospisów oraz wspólne ich modyfikowanie.
Nauka budowania zbilansowanych posiłków.
Produkty spożywcze przeznaczone dla dzieci dostępne na rynku – czytanie etykiet, zapoznawanie się ze składem.
Co zrobić gdy za dużo je?
Niejadek czy neofobia?
Uczestnik otrzymuje: Materiały szkoleniowe
Przykładowy jadłospis dekadowy
Analizę składu ciała wraz z omówieniem wyników (przy wykupieniu abonamentu)
Cykl warsztatów obejmuje: 10 spotkań / 1 raz w miesiącu/90 minut pojedynczy warsztat
Koszt: 30 zł/osobę/ 1 warsztat
Abonament: 250 zł/osobę/cykl 10 warsztatów
TEMATY WARSZTATÓW KULINARNYCH
KULINARNY FIT WEEKEND ZDROWE ŚNIADANIA I SŁODKIE PRZEKĄSKI DLA MAŁYCH DZIECI NAUKA GOTOWANIA OD PODSTAW DIETETYCZNE GRILLOWANIE
Każdy z 4 warsztatów kulinarnych dotyczy jednego tematu.
Czas trwania warsztatu to 5 godzin.
Warsztat składa się z trzech części:
1. Wykładu prowadzonego przez dietetyków, edukatorów żywieniowych ( 1godz.)
2. Wspólna nauka gotowania potraw (3-4 godz.)
3. Podsumowanie oraz wspólna konsumpcja przygotowanych potraw (1-2 godz.)
Na warsztatach przede wszystkim miło spędzamy czas - gotujemy, jemy, rozmawiamy o zdrowej kuchni dla dzieci i dorosłych, dzielimy się swoją wiedzą oraz odpowiadamy na Państwa pytania. Podczas każdego spotkania przygotowujemy smaczne, dietetyczne i zdrowe posiłki. Używamy produktów wysokiej jakości, ogólnodostępnych, w większości od małych, regionalnych producentów.
Cena za warsztat zawiera:
- zdrową niespodziankę,
- produkty wysokiej jakości,
- samodzielne stanowisko pracy,
- wykład ze specjalistami z zakresu żywienia,
- praktyczne zajęcia gotowania w kameralnym gronie - od 8 - 13 osób
- spotkanie z wyjątkowym gościem, - materiały zawierające podstawy zdrowego żywienia oraz przepisy do wypróbowania w domu,
- certyfikat uczestnictwa w warsztatach kulinarnych opatrzony logiem Niezdrowo Zdrowe,
- ucztę, czyli wspólne biesiadowanie przy zdrowo zastawionym stole.
GRATIS! Analiza składu ciała wraz z omówieniem wyników oraz porada dietetyczna dla każdego uczestnika.
Potrawy, które przygotujemy na warsztatach, będą również miłą niespodzianką dla Waszych domowników. Warsztaty kulinarne organizowane przez Niezdrowo Zdrowe Dietetyczki to dobra zabawa w luźnej atmosferze. Nastrojowa muzyka oraz unoszące się w powietrzu smaki i zapachy, pozostają w pamięci na dłużej. Dzielimy się energią i staramy zainspirować do zdrowego gotowania ze smakiem.
Koszt: 250 zł
3. Warsztaty żywieniowe dla dzieci
Naszym celem jest wdrążanie prawidłowych nawyków żywieniowych oraz zachęcanie do aktywności fizycznej dzieci i młodzieży. Poprzez kreatywne zajęcia rozbudzamy w dzieciach ciekawość do poznawania żywności, jej smaku, zapachu oraz koloru. Poprzez zabawę przekazujemy wiedzę na temat zależności pomiędzy żywnością, a zdrowiem. Edukacja żywieniowa jest kluczem do zapewnienia najmłodszym prawidłowego rozwoju teraz i w przyszłości.
Przykładowe tematy realizowane na warsztatach:
Piramida zdrowego żywienia.
Zdrowa kanapka.
Ile cukru w ….?
Kuchnia molekularna: mikrokapsułkowanie, użycie ciekłego azotu.
Napoje w naszej diecie.
Mocne kości i zęby.
Witaminy dla chłopaka i dziewczyny.
Podróż dookoła świata.
Jak zachować się przy stole.
Cena zależy od tematu warsztatu.
OBECNIE REALIZUJEMY OGÓLNOPOLSKIE PROJEKTY:
WSPÓŁPRACUJEMY Z:
Masz pytania? Chcesz nawiązać z nami współpracę? Napisz :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz